Algemeen

KLJ Brecht is een jeugdbeweging voor kinderen en jongeren van 6 tot 35 jaar! Activiteiten worden gespeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Doorheen het jaar doen we ook tal van speciale activiteiten, zoals een teerfeest of een daguitstap. In de zomervakantie sluiten we het jaar mooi af met ons jaarlijkse kamp!

Leeftijdsgroepen

-12: Vanaf 6 jaar kan je bij ons in de KLJ! Op zondag, van 14u tot 17u, spelen we telkens de leukste spelletjes. Soms splitsen we deze groep op in -9 en -12, zo kunnen we activiteiten beter aanpassen aan de verschillende leeftijden. Op zondag krijgen de -12'ers een gratis drankje en soms komt daar een extraatje bij. Doorheen het jaar organiseren we voor onze -12 ook een weekendje vol activiteiten. 

-16: Vanaf het eerste middelbaar ben je welkom bij deze groep! Ook de -16 spreekt af op zondag voor coole activiteiten, van 14u tot 17u. Voor hen mag het al eens iets moeilijker of spannender zijn. Maar ook een rustige activiteit vinden deze tieners weleens tof. Of wat dacht je van een week vanuit de KLJ naar school vertrekken en er 's avonds weer aankomen? Dat kan op onze leefweek!

+16: Ook wie ouder is dan 16 kan bij ons lid blijven! En dat tot 35 jaar! Zolang je maar jong van geest bent! Met de +16 spreken we meestal af op vrijdagavond, vanaf 20u. Daarnaast vragen we hen ook te helpen op tal van evenementen die we organiseren doorheen het jaar.

Inschrijven

Bij KLJ Brecht kan je twee keer per schooljaar gratis aan een activiteit meedoen om te proberen, en dan ben je automatisch verzekerd. Als je daarna lid wil worden, moet je je inschrijven. Nieuwe leden kunnen inschrijven vlak voor of na de activiteit door hun gegevens in te vullen en te betalen cash of via overschrijving. Dit kan heel het jaar door!

Lid worden van KLJ kost €22 voor het eerste lid en €11 voor de volgende leden op hetzelfde adres. Wie al lid is van een andere KLJ of van Groene Kring, krijgt bovendien het inschrijfgeld voor de tweede vereniging terugbetaald. En wie pas na 15 maart lid wil worden, betaalt maar €11.

Is het moeilijk voor je om een bepaald bedrag te betalen, dan kan je ons daarover aanspreken en dan zoeken we samen (discreet) naar een geschikte oplossing.

Na inschrijving bezorgt de leiding je een inschrijvingsbewijs dat je bijvoorbeeld bij sommige ziekenfondsen kan gebruiken om (een deel van) het lidgeld terug te krijgen.

Elk nieuw lid krijgt van ons een gratis sjaaltje om te dragen op de activiteiten, zo ben je zeker herkenbaar als trotse KLJ'er!

Uniform

Dit is bij KLJ Brecht niet verplicht, toch is het fijn als je kan laten zien dat je van de beste jeugdbeweging van het land bent. Ook voor de leiding is het gemakkelijk, zo zien we snel wie bij onze KLJ hoort als we op stap gaan. Als KLJ voor iedereen zetten we ook in op een tweedehandssysteem. Voor alles over de kledij kan je terecht bij leidster Fien!

De gewone prijzen zijn als volgt:

Trui: €20

T-shirt: €10

Sjaaltje: gratis bij eerste inschrijving; €4,50 voor de sloddervossen die dit al kwijt zijn

Tweedehandskleren: We houden KLJ graag betaalbaar voor iedereen en daarom bieden we ook tweedehandskleren aan, aan de helft van de prijs!

Heb je thuis zelf nog KLJ-kleren liggen die al wat te klein, maar nog wel degelijk zijn? Breng ze dan bij ons binnen, en wie weet maken wij er iemand anders blij mee!

KLJ voor iedereen

KLJ Brecht wil graag een plaats zijn waar iedereen zich thuis kan voelen. Jammer genoeg zijn er voor vele kinderen en jongeren nog steeds veel drempels in het jeugdwerk. Daarom willen we nog meer aandacht besteden aan verschillende kansengroepen. We volgen daarbij de principes van het kwaliteitslabel 'KLJ voor iedereen' van KLJ Nationaal. Heeft je kind of heb jij een bepaalde beperking of ervaar je een fysieke, sociale of financiële drempel? Neem contact op met de leiding!

Kamp

Elk jaar gaan we in de zomer met onze hele KLJ op kamp.  Daar doen we dan 7 dagen lang de zotste activiteiten in een leuk thema. In 2022 zal het kamp weer doorgaan van 3 tot 10 juli. Van -9 tot +16, iedereen mag mee! Ook nog-niet-leden kunnen trouwens mee, als 'zomerlid'.

In het kampboekje dat volgt, zal alle belangrijke informatie over dat kamp staan: hoe in te schrijven, waar gaan we naartoe, wat heb je nodig, ... Kijk gerust al eens in het kampboekje van het voorbije kamp, in Oudenburg!